Tenach & Evangelie

Inleider : Anton Wessels, theoloog en arabist
Zaterdag 14 en 28 september, 12 en 26 oktober, 10.30 uur, Thomaskerk

OBRECHTACADEMIE: ETHIEK EN OECUMENE
Het gesprek tussen Rooms-Katholieken en Protestanten gaat door. Dit jaar staat ethiek in het middelpunt.
Dr. Frans Vervooren (OCD). Ethiek vanuit RK standpunt: Alain Thomasset, Interpréter et Agir.
Maandag 23 september, 20.00 uur, Thomaskerk

TEKSTEN VOOR TOESCHOUWERS
Iedere maand verdiept deze leeskring zich – onder begeleiding van dramaturg en schrijver Jessica Kuitenbrouwer – in een nieuw toneelstuk, dat die maand ook te zien is in Amsterdam of Amstelveen. De bijeenkomsten bestaan uit een korte nabespreking van wat we de vorige maand gezien hebben, een inleiding op de voorstelling die we de komende maand gaan zien en een theatrale lezing van fragmenten uit het desbetreffende werk.
Deze maand de voorstelling: Vaudeville IV door Theatertroep
Maandag 30 september, 10.30 uur, Thomaskerk

MARTIEN BRINKMAN OVER JOOST ZWAGERMAN
Inleider Martin Brinkman (theoloog) publiceerde al twee boeken over moderne Nederlandse dichters en hun verhouding met het onuitspreekbare.
Dinsdag 1 oktober, 20.00 uur, Thomaskerk

BEREIKBAARHEID VIA HET OPENBAAR VERVOER:
Thomaskerk: metro Station Zuid; tram 5; bus 15, 62, 65 halte Station Zuid.

Voor het programma van Leerhuis Amsterdam Tenach & Evangelie zie: http://www.leerhuisamsterdam.nl/