ester bijbeltafel

Bijbeltafel Ester

Op drie achtereenvolgende woensdagen in januari, 16, 23 en 30 januari van 20.00 - 21.30 uur in de kerkzaal van de Thomaskerk, zullen er onder leiding van dominee Evert Jan de Wijer Bijbeltafels gehouden worden over het boek Ester. Wat is dit voor een boek? Een Perzisch sprookje? Krachtvoer voor feministen? Een onaanvaardbare wraakfantasie die maar beter nooit in de Bijbel opgenomen had moeten worden? Een satire? Of is het dat misschien wel allemaal tegelijk?

Wat het in ieder geval probeert, is ons een hart onder de riem te steken in barre tijden. Wat gaan we doen? We lezen een aantal kernhoofdstukken zo nauwkeurig mogelijk en zoeken vanzelfsprekend het gesprek met vandaag, elkaar en onszelf.
Nadrukkelijk is deze tafel bedoeld voor alle kerken in Zuid. Maar ook iedereen die zich helemaal nergens toe rekent, is van harte welkom. Een klein berichtje van opgave volstaat.

Evert Jan de Wijer, 06 37321474,