We are here

Verkoop kaarten voor ‘We Are Here’
Onder de naam 'We Are Here' vraagt een groep ongedocumenteerde vluchtelingen om aandacht voor hun bestaan. Er is in Nederland een steeds grotere groep mensen zonder verblijfsvergunning. Soms kozen zij zelf voor illegaliteit, vaak kwamen ze er ongewild in terecht. Bijvoorbeeld omdat hun land van herkomst hen niet accepteert als inwoner. In de ‘Vluchtmaat’ woont een groep vrouwen zonder papieren en werkt een groep creatieve ondernemers.

Om in hun onderhoud te voorzien, verzinnen de bewoners van de ‘Vluchtmaat’ verschillende dingen. Zo is er een huiskamerrestaurant. Ook hebben ze een kaart laten drukken, die in verschillende Amsterdamse kerken verkocht wordt. Zo ook op 14 oktober aanstaande in de Thomaskerk. De kaarten kosten €2 per stuk.
De tekst op de kaart is Ethiopisch en betekent 'Kom, eet met ons'. De kaarten zijn dan ook meteen een uitnodiging om eens in het huiskamerrestaurant te komen eten. Op http://www.vluchtmaat.nl vindt u daarover meer informatie.