Solisten in December

Dienst Zondag 10 december 10.30 uur m.m.v. Wout Oosterkamp
Wout Oosterkamp ontwikkelde een zangcarrière op internationaal niveau. Hij trad op in Europa en de Verenigde Staten met bekende orkesten en beroemde dirigenten, aanvankelijk als opera-zanger, maar later ook als lied- en oratoriumzanger. Hij was regelmatig te gast op internationale festivals zoals het Holland Festival, het Glyndebourne Festival en de Biënnale van Venetië. De componisten Jan van Vlijmen, Daan Manneke en Nigel Osborne schreven speciaal voor hem een aantal operarollen. Momenteel richt hij zich op kleine optredens zoals in de Thomaskerk.

Dienst zondag 24 december 10.30 uur m.m.v. Gerard Sauerwalt
Gerard Saurwalt heeft al 12 jaar trompetles en speelt in verschillende orkesten, waaronder het Amersfoorts Jeugd Orkest, dat een muzikaal podium wil bieden aan jonge getalenteerde musici om in een groot symfonieorkest te spelen.

Kerstvesper zondag 24 december 17.30 uur m.m.v. Elma Dekker
De Nederlandse sopraan Elma Dekker kreeg haar eerste zanglessen van Marianne Pak. Momenteel wordt zij gecoacht door Hanneke de Wit en Paul Triepels. Elma volgde masterclasses bij o.a. Christoph Prégardien, Margreet Honig, Nico van der Meel, Johannette Zomer en Miranda van Kralingen. Elma Dekker geeft regelmatig concerten met organisten, waaronder Aart Bergwerff, Geerten van de Wetering, Matthias Havinga en Pieter van Dijk. Zij legt daarbij de focus op repertoire dat speciaal voor sopraan en orgel geschreven is van o.m. Max Reger, Alphons Diepenbrock en Hendrik Andriessen. Vanwege haar interesse in theologische vraagstukken studeerde Elma Dekker ook Wereldgodsdiensten aan de Universiteit Leiden.