Programma- en communicatiemedewerker gezocht

Veel mensen en groepen weten de Thomaskerk al te vinden. Dat is mooi want vanouds heeft de Thomaskerk een huis willen zijn waar mensen elkaar ontmoeten rondom woorden en gebeurtenissen die te denken geven en waarmee je verder kan. Maar tot dusver gebeurde dat nogal willekeurig en vooral naar aanleiding van wat zich zoal aandient. Op zichzelf begrijpelijk - de gemeente heeft het al druk genoeg met haar eigen voortbestaan - maar ook wel jammer. De unieke situatie van een kerk die zo prachtig is gebouwd in combinatie met een mooi en intiem theater, vraagt om een professionele invulling van haar aanbod. Dat kunnen wij niet alleen en eigenlijk moet dat ook niet. Dat vraagt om iemand die een frisse blik heeft, van aanpakken houdt en heel goed weet wat er in de samenleving aan de orde is. Waar behoefte aan is en dat in gesprek brengt met de oude bronnen waaraan de gemeente zich voedt. Dan wordt het spannend!

Het verheugt ons zeer dat de Protestantse kerk van Amsterdam ons de mogelijkheid geeft om voor een klein jaar iemand aan te trekken die dat programma vorm zal geven. De vacaturetekst vindt u hieronder. Wij denken en hopen dat hiermee leven in de brouwerij komt. Het zal de gemeente goed doen en wie weet, de samenleving ook. In ieder geval werken wij aan een goed huis waar mensen op adem en op verhaal kunnen komen. En als dat ons lukken zal, is dat al heel wat!

pdfVacature programma- en communicatiemedewerker voor De Thomas

Vrijheidsmaaltijd 2019

Vrijheidsmaaltijd 2019 ZONDAG 5 MEI  16.30 UUR: VRIJHEIDSMAALTIJD IN DE THOMASKERK

Na de mooie bijeenkomst vorig jaar organiseert de Thomaskerk, op uitnodiging van het 4 en 5 mei comité, op zondag 5 mei opnieuw een Vrijheidsmaaltijd. Dit jaar is het thema ‘Familie Amsterdam’  en gaat over de kunst van het samenleven.

Met Marja Vuijsje spreken we over hoe ouders wel of niet vrijheid doorgeven.

Aansluitend gebruiken we een lichte maaltijd en toasten op de Vrijheid.

Iedereen is welkom, deelname is gratis.

Wel opgeven via

Meer informatie op www.4en5meiamsterdam.nl

Burgemeester

KENNISMAKEN MET DE BURGEMEESTER

burgemeesterOp zaterdag 2 maart j.l. heeft onze nieuwe burgemeester, Femke Halsema, een bezoek gebracht aan de Thomaskerk. Zij is publiekelijk geïnterviewd door Wilken Veen, predikant van het Leerhuis. Aansluitend was er voor de aanwezigen gelegenheid om vragen te stellen en zo kennis te maken met de burgemeester en haar kennis te laten maken met de mensen van de kerk. Na alle ophef over de Nashville-verklaring, waarover ook de burgemeester zich helder heeft uitgesproken, is het goed, dat ze ziet, dat de aanhangers daarvan slechts een kleine minderheid vormen en het overgrote merendeel van ‘de christenen’ (in ieder geval de Amsterdamse) een heel andere mening is toegedaan.

Zaterdag 2 maart 10.30 uur.
Thomastheater (Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36)