wo 20 sept 15:00 - 16:30

zo 24 sept 10:00 - 11:00

zo 01 okt 10:30 - 11:30

Waarschuwing

Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder JFolder: :verwijderen: Kan de map niet verwijderen. Pad: /home/users/thomiftp/thomaskerk.nl/cache/page

intro galmgatDe Thomaskerkgemeente in Amsterdam Zuid is een open, oecumenisch gezinde gemeente, die haar inspiratie vindt in de Bijbelse woorden van profeten, apostelen en psalmen.

De identiteit van de gemeente vindt zich in de traditie van Miskotte, Barth en Breukelman. De gemeente leest uit de Naardense bijbel, maar wel met een open houding ten opzichte van andere vertalingen zoals de NBG, NBV en Willebrordvertaling.

De liturgie krijgt op zondagmorgen alle aandacht. Tijdens de (werk)week zoekt de gemeente van de Thomaskerk samen met wie ook maar wil aanschuiven, naar rust en verdieping in leerhuis en cursuswerk.

Kunst en Cultuur
gebouw

Vanuit haar Bijbelse inspiratie zoekt de gemeente daarnaast nadrukkelijk naar het gesprek met kunst en cultuur.

Het kerkgebouw wordt gezien als het hoogtepunt uit het werk van (wijlen) architect Karel Sijmons. Het biedt voor deze ontmoeting een unieke ruimte. Zo beschikken we over een eigen theater. Elke twee weken worden in de kerkzaal lunchconcerten  gegeven.

U vindt ons aan de Amsterdamse Zuidas, op de Prinses Irenestraat 36 (nabij Beethovenstraat en NS station Amsterdam Zuid WTC)